Programok AlkotókHatvaniné Dr. Gondi Magdi


Budapesten született 1952. november 22-én. Közgazdász végzettséget és doktori fokozatot megszerezve közgazdászként dolgozik. Munkája mellett élete igazi hivatásának a festészetnek és a könnyűszerkezetes festett szobrok, maszkok készítésének él.
Kezdetben autodidaktaként tanulta meg a szakma mesterfogásait. Később mesterek és alkotóművész barátai fejlesztették képi látásmódját, technikai tudását: Baky Péter (grafikusművész), Konok Tamás (festőművész), Sz. Varga Ágnes (képzőművész), Molnár Miklós (képzőművész), Csákvári Nagy Lajos (szobrászművész), Velich Dóra Teo (festőművész), Nagy Imre Gyula (festőművész).

Alkotásaiban az ember útkeresése, a dolgok és történések megértésének és nem utolsó sorban értelmes létének, másoknak adni tudás szándéka tükröződik.
Létrehozott műveiben az emberi lét gyökereihez való visszanyúlás, a természettel egykor harmóniában élő ember üzenetei őserővel testesülnek meg. Ezek az üzenetek a ma emberéhez szólnak, expresszív kifejezésmódban, organikus formák és időnként az elveszettnek hit szimbólumok nyelvén.

A művészet számára az egyetemes értékek megfogalmazásának egy lehetséges módja a szimbólumok nyelvén keresztül, melyek egyben mély filozófiai tartalommal bírnak. Több évtizede képzi magát és gyakorolja az alkotóművészek hivatását, rendszeres állít ki, mint egyénileg, mind pedig közös kiállítások során. Több alkalommal díjjal is elismerték munkáit.

A Kecskeméti Alkotóháznak rendszeres látogatója, több évtizede tagja a SZKIOSZ-nak (Szabad Képző- és Iparművészek Országos Szövetségének) és a BUKET-nek (Budai Alkotóművészek Társaságának). Mindkét szervezetben vezető tisztséggel is segítette, segíti az alkotóművészek munkáját.