Programok AlkotókHajkó Zsuzsanna


e-mail: hajkozsu@freemail.huMár gyerekkoromban erős indíttatásom volt a művészetek iránt, mégis pályaválasztásom a pedagógusi pálya felé orientált - annak ellenére, hogy mesterem és mentorom - tehetségemre hivatkozva - a művészi pályát javasolta. Irányítása alatt, pedagógiai tanulmányaim mellett több éven át tökéletesítettem rajztudásomat és elsajátítottam a festészet különböző technikáit - így már fiatalon több tárlat résztvevője lehettem.

Sajnos a sorsom úgy alakult, hogy csak 30 év elmúltával lett a festészet az életem része. 20 évvel ezelőtt szembesültem elhibázott ifjúkori döntésemmel, ezután a festészet töltötte ki életemet. Művészetem meghatározója a szülőföld, az alföld - szűkebb hazám Tótkomlós iránti szeretet. A magyar alföldi tájképfestészet legszebb hagyományainak folytatását vállaltam fel, de hat a festészetemre minden, amit megélek, így például: az utazásaim élményeim is.

Festői munkásságom 20 éve alatt több mint 30 önálló, és számos közös tárlatom volt itthon és külföldön egyaránt. Németország több városában és Horvátországban, ahol egy nemzetközi festőversenyen első lettem. Szlovákiában, Pozsonyban, Romániában, ahol Tótkomlóst képviselve készültem fel egy önálló kiállításra. 2010-ben hazánk színeiben hét társammal együtt rendezhettük meg közös tárlatunkat Kairóban.

Festészetem lényege a művészi alázat, melyet alkotásaim tükröznek. Célom hogy, - képeimet szemlélve - minél több ember átélje a szépség harmóniáját. Ez a művészi hitvallásom.