Programok AlkotókRehorovics Anita


festő-restaurátor művész
e-mail: re3anita@freemail.hu
1983-ban születtem Nyíregyházán, majd Budapestre költöztünk. A festő szakot a budapesti Török Pál Képzőművészeti Szakközépiskolában végeztem el. 2004 évben felvételt nyertem a Budapesti Képzőművészeti Egyetem festő-restaurátor szakára. A restaurátori munka kötöttségét tájképek, életképek festésével oldom. Festményeim többségén a tájak különleges adottsága, szépsége jelenik meg. Tájképeimen különösen a fény-árnyék hangulatteremtő, pillanatonként változó formáját szeretném visszaadni. Legjobban a folyók, tavak, és a patakok vizének anyagszerűsége, csillogása, a vízfelületen látható képi világ változása, szépsége inspirál alkotásra.

Munkásságom során, több elismerést kaptam, ezek közül a legfontosabb a Domanovszky Endre dicséret, a Képző és Iparművészeti Szakközépiskolák országos rajzversenyén I. hely, és a Nyiss Ránk Országos Képzőművészeti pályázat – I. hely.

Több csoportos kiállításon vettem részt, például a Nemzeti Múzeumban állították ki diplomamunkámat, a „Fára festett férfiportrét”, melyet restauráltam. Ezen kívül a Munkácsy pályázaton és kiállításon a Volksbank Galériában, és Firenzében is bemutathattam alkotásomat.

Önálló kiállításaimat 2008-tól láthatja a közönség. Budapesten többek között kiállítottam festményeimet a Madách Színházban, az OTP BANK – Török Galériában és a Zsókavár Galériában. Ezen kívül bemutatkoztam alkotásaimmal Nyíregyházán, Cegléden, Tokajban, Várpalotán, és Hódmezővásárhelyen is. A továbbiakban szeretnék több városban is bemutatkozni képeimmel. Célom hogy a saját alkotások létrehozása mellett, régi műalkotások helyreállítását is elvégezzem.

Tel: 06-20-983-88-21
festo-restaurator.info